Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmik şekerlemesi
İrmik şekerlemesi
Pratik İrmik şekerlemesi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
125 gram tereyağı ya da margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
hindistancevizi ve toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Diğer tarafta su ve tozşekeri kaynatıp irmiğin üzerine dökün. Kuruüzüm, tarçın ve meyve şekerlemelerini katıp karıştırın. Suyunu çekince bastırarak bir tepsiye yayın. Bu şekilde bir gece bekletin. Dilimledikten sonra hindistancevizi ve toz antepfıstığına bulayıp servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri