Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı ılık muz rulosu
Çikolatalı ılık muz rulosu
Pratik Çikolatalı ılık muz rulosu Tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Sıcak Ağzınızı tatlandıracak, "çikolatalı ılız muz rulosu"nu mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler:
1/4 yufka
1 adet muz
15 gr beyaz bitter çikolata
15 gr siyah bitter çikolata
20 gr donmuş böğürtlen
20 gr donmuş frambuaz
35 gr Hindistan cevizli dondurma
5 gr pudra şekeri, antep fıstığı

Hazırlanışı: Yufkanın içine pasta kreması sürülür. Üzerine fıstık serpilir. Küçük parçalar halinde doğranmış muzlar yufkanın uç kısımlarına yerleştirilir. Üzerine damla çikolatalar da ilave edilir. Yufka ortadan ikiye kesilir. Kenarları katlanarak rulo şeklinde sarılır. Uç kısmı yapışması için yumurta beyazına batırılır. Muz ruloları önceden kızdırılmış ayçicek yağında 3-4 dakika kızartılır ve üzerlerine pudra şekeri serpilir. Basket içerisine mevsim meyvaları konur. Hindistan cevizli dondurma ile servis edilir.

Aşçının notu: Biz basket içerisine mevsim meyveleri koyarak servise sunduk. Siz farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz. Muz rulolarının ılık olarak yenilmesi gerekir.


Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri