Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patatesli pay
Patatesli pay
Pratik Patatesli pay Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg patates
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı galeta unu
4 dilim jambon
2 dilim çedar peyniri
1 domates
2 haşlanmış katı yumurta
üzeri için: yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre yapın. Patates, yumurta sarıları, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak hamur haline getirin. 20 santim çapında yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Kalıbın tabanına ve kenarlarına galeta unu serpin. Hamurun yarısını kalıba yayın. Haşlanmış yumurtaları dilimleyin. Jambonları küçük doğrayın. Domatesi incecik dilimleyin. Sırasıyla jambon, çedar peyniri, domates, katı yumurtaları hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız payın üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpin. Sıcak fırında 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri