Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı susamlı milföy
Ispanaklı susamlı milföy
Pratik Ispanaklı susamlı milföy Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
12 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı susam
4 çorba kaşığı çörek otu
2 su bardağı bakliyat (nohut, kuru fasulye vs)
içi için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
500 gram ıspanak yaprağı
yarım demet dereotu
tuz, karabiber
beşamel sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tepeleme un
bir buçuk su bardağı süt
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın. Daha sonra bol susam ve çörekotu serpin. Yumuşayan milföy hamurlarını tartölet kalıplarının büyüklüğünde bir bardak ağzı ile kesin. Daha sonra kalıplara yerleştirin. Aynı bardakla yağlı kağıttan parçalar kesip hamurların üzerine yerleştirin. Kabarmaması için üzerlerine bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-10 dakika pişirin. Diğer taraftan içini hazırlamak için, tereyağını eritip piyazlık doğranmış soğanı 2 dakika sote edin. Üzerine ince kıyılmış ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, 5 dakika daha kavurun. En son ince kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın. Sosu için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Üzerine azar azar ve karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin. Koyulaşınca kaşar peyniri, karabiber ve tuz serpip ocaktan alın. Pişen milföy çanaklarını fırından alıp, bakliyat ve kağıtları kaldırın. Milföylerin yarısını servis tabağına alın. İçlerine önce beşamel sos, sonra da ıspanaklı karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerlerine kapatıp servis yapın.


Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin.

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Soğanları temizleyip çok ince doğrayın ve biraz tuzla ovun. Maydanozları ince ince kıyın.

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri