Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Domatesli ve zeytinli tart
Domatesli ve zeytinli tart
Pratik Domatesli ve zeytinli tart Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
tart hamuru için: 2.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 su bardağı soğuk su
tuz
içi malzeme: 3 domates
300 gram urfa peyniri
2-3 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
zeytinyağı, tuz

Hazırlanışı: Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın. Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru top yapın ve alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Domatesleri ve peyniri halka halka dilimleyin. Yirmi üç santimlik yuvarlak kalıba yağlı kağıt döşeyin. Hamuru un serpilmiş zemine alıp oklava ile ince açın ve kalıba döşeyin. Üzerini alüminyum folyo örtüp 1 avuç fasulye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip tart hamurunu 15 dakika pişirin. Tartı fırından çıkarıp üzerindeki alüminyum folyoyu fasulyelerle birlikte alın. Ufalanmış ekmek içi serpip domates ve peynir halkalarını hafif üst üste gelecek şekilde değişimli olarak dizin. Tuz ve kekik serpip zeytin dilimleriyle süsleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tartın kenar kısımlarını bıçakla dekoratif bir şekilde kesin. Fırına verip 20 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Çocukların keyifle yiyeceği bir muffin tarifi..

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri