Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soslu sac kavurma
Soslu sac kavurma
Pratik Soslu sac kavurma Tarifi

Malzemeler: (2 kişilik)
250 gram yağsız kuşbaşı dana eti
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz, kekik
yarım çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 adet soğan, 4 adet sivribiber

Hazırlanışı: Kuşbaşı eti tuzlu-sıvıyağda 2-3 saat dinlendirin. Sacı iyice kızdırın. Etleri içine alarak 10 dakika pişirin. Biber salçasını sıcak suyla açarak tuz, kekik ve karabiberi ilave edin. Biber salçalı karışımı ve sarımsakları ete ekleyerek 5 dakika pişirin. Halka doğradığınız soğan ve sivri biberleri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeyi 5-6 dakika daha pişirerek, sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu:
Bu yemeği pişirmek için sac yerine wok da (bir çeşit tava) kullanabilirsiniz.


Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi hindi dolmasını bir de bu tarifteki gibi deneyin...

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri