Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Niğde tavası
Niğde tavası
Pratik Niğde tavası Tarifi

Malzemeler:
1 kg kuşbaşı koyun eti
yarım kg sivribiber
1 kg domates
1-2 diş sarımsak
30 gr tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı: Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin. Üzerine etleri ve soyulmuş sarımsakları yayın. Tuz ve baharatı ekleyip susuz şekilde fırında pişirin.


Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Köfte ve tavuk yemeklerini sevenler için Avea mutfak şefi Kadir Şahin'den pratik bir tarif...

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri