Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lahanalı kuzu
Lahanalı kuzu
Pratik Lahanalı kuzu Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 adet küçük lahana
750 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet pırasa
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı salçalık biber
1 dal kereviz sapı
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 tutam kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber ve kimyon
10 adet kişniş tohumu
birkaç dal maydanoz
tuz, karabiber
10 su bardağı tavuk suyu (lahanayı haşlamak için)

Hazırlanışı: Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin. Soğan, salçalık kırmızı biber ve havuçları ise küp doğrayın. Kereviz yapraklarını ve sarımsakları kıyın. Hazırladığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyin. Salça ve pulbiberi de katıp 1-2 dakika daha kavurun. Etlerin üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup 1 taşım kaynatın. Küp doğradığınız domatesleri, kekik, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. Suyunu ara sıra kontrol ederek ağır ateşte bir buçuk saat pişirip altını kapatın. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayıp tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Etleri üzerine yerleştirdikten sonra maydanozla süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri