Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelye kaplı rosto
Bezelye kaplı rosto
Pratik Bezelye kaplı rosto Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
300 gram rostoluk et
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin. Robota alıp üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyin. Birlikte çekip kenara alın. Eti tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağını bir tavaya alın ve etin her tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın. Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın

Kaynak: Sofra Dergisi- Elif Korkmazel'in tarifi


Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri