Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balık pidesi
Balık pidesi
Pratik Balık pidesi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg gümüşbalığı
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 domates
Yarım tatlı kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış nane
3-4 çorba kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Taze çekilmiş karabiber
Kızartmak için zeytinyağı

Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın. Suyunu süzüp tuzladıktan sonra büyük bir kaseye alın. Soğan, sarımsak, domates, tuz, karabiber, domates püresi, kekik, maydanoz ve naneyi ekleyin. Karışımı iyice yoğurun. Unu ve 2 çorba kaşığı suda eritilmiş karbonatı ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Karışımı tavaya döküp her tarafının eşit kızarması için kaşıkla düzelterek yayın. Pidenin bir yanı pembeleşinceye kadar pişirin. Bir tabak ya da kapak yardımıyla yağını süzün ve ters çevirip diğer tarafını pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri