Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yulaf ekmeği
Yulaf ekmeği
Pratik Yulaf ekmeği Tarifi

Malzemeler:
1+1/8 kap ölçek su (yazın soğuk, kışın ılık)
1 küçük kaşık ölçek tuz
1 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek yulaf unu
2 küçük kaşık ölçek maya (aktif kuru)

Hazırlanışı (Ekmek makinesi ile):  Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin. Haznenin içine ilk olarak su ve sıvıyağı alın. Üzerine şeker, tuz, maya ve yulaf ununu ekledikten sonra makinenin kapağını kapatın. Makinenin üzerinden beyaz ekmek programını seçin. Program bitiminde ekmeği hazneden alıp altından pervaneyi çıkartın. Ekmeği temiz bir beze sarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyin.


Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri