Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı biberli ekmek
Kırmızı biberli ekmek
Pratik Kırmızı biberli ekmek Tarifi

Malzemeler:
1 çorba kaşığı pudra şekeri
150 gram mısır unu
250 gram un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
2 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
6 adet taze soğan (ince doğranmış)
2 adet yumurta (çırpılmış)
150 gram yoğurt
300 ml süt

Hazırlanışı: 18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın. Kuru malzemeleri büyük bir kaba alıp tereyağı, peynir, kırmızı biber ve soğanları ekleyin. Başka bir kapta yumurtaları, yoğurdu ve sütü çırpın. Sonra kuru malzemelere ekleyip iyice karıştırın. Hamuru hazırladığınız kek kalıbına alıp üzerini bir kaşıkla düzeltin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-55 dakika kadar iyice kabarıp, üstü kızarıp hafifçe çatlayıncaya kadar pişirin. Bir kürdan batırarak içinin pişmesini kontrol edin. Kürdan temiz çıkarsa, ekmeğiniz hazır demektir. Kalıbı fırından çıkartın. Ekmeği bıçakla kalıbın kenarlarından ayırıp kalıptan çıkartın. Bir fırın telinin üstüne alıp alttaki kağıdı çıkartın. Soğuduktan sonra servis yapın.


18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın. Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri