Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharlı ekmek
Baharlı ekmek
Pratik Baharlı ekmek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
yarım çay bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
2 adet damla sakızı
1 tatlı kaşığı anason
3 çorba kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un
1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
tuz
üzerine: çörekotu

Hazırlanışı: Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin. Erimesi için 10 dakika bekletin. Dövülmüş damla sakızını mayaya ilave edin. Anason, sıvıyağ, un, yeşil zeytin ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeyi yoğurarak ekmek hamuru elde edin. Hamurun üzerin nemli bir bezle örterek 2 saat mayalanması için bekletin. Daha sonra hamura ekmek şekli verip, üzerine su sürün. Bıçakla üzerini şekillendirdikten sonra çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp, üzerine un serpin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.  

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri