Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata kasesinde dondurma
Çikolata kasesinde dondurma
Pratik Çikolata kasesinde dondurma Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
300 ml yarım yağlı süt
1 çubuk vanilya
75 gram tozşeker
300 ml krema
4 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mısır unu
200 gram bitter çikolata
ahududu

Hazırlanışı: Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın. Sütü süzün. Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kapta çırpın. Bu karışımı süte ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Karışım kıvamlı hale gelince bir kabın içine alın ve soğutun. Kremayı iyice çırpıp sütlü karışıma ilave edin. İyice karıştırıp buzlukta 6 saat kadar soğutun. Bu süre içinde ara ara dondurmayı iyice karıştırın. Bitter çikolatayı eritin. Dilediğiniz şekildeki kaselerin dış kısımlarını yağlı kağıt ile kaplayıp ters çevirin. Bu bombeli yüzeylere eritilmiş çikolatayı fırçayla sürüp katılaşana kadar bekletin. Yağlı kağıtları çikolata kaselerinin içinden dikkatlice çıkarın. İçlerine dondurma ve ahududuları paylaştırıp servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri