Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı lahana sarması
Zeytinyağlı lahana sarması
Pratik Zeytinyağlı lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 orta boy beyaz lahana
1 demet karalahana
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolma baharı
2 kesme şeker
8 su bardağı su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Soğanları kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Zeytinyağını kızdırıp soğanları pembeleştirin. Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dolma baharı, tuz, karabiber ve şekeri ilave edip kavurun. 1 bardak sıcak su ekleyin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın. Lahana yapraklarını tek tek açın. Uç kısımlarına iç malzemeden yerleştirip, kenarlarını kıvırın ve sıkıca sarın. Lahana sarmalarını tencereye dizip 1 su bardağı sıcak su ilave edin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Şebnem Sarp'tan şeker gibi bir yemek tarifi...

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri