Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı karışık dolma
Zeytinyağlı karışık dolma
Pratik Zeytinyağlı karışık dolma Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 patlıcan
8 iri domates
6 dolmalık biber
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz, 1 çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
iç malzeme için: 2 su bardağı pirinç
5 soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
1’er çorba kaşığı dolmalık fıstık, kuşüzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin. Kalan domateslerin ve biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerini çıkarın. Üzümü ılık suda bekletip süzün. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanları kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve dolmalık fıstığı pembeleştirin. Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca yenibahar, tuz, biber ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın. 2 çay bardağı sıcak su ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar pişirin. Sebzeleri pirinçli karışımla doldurun. Domates dilimleriyle dolmaları kapatıp tencereye dizin. Zeytinyağı, 2 bardak sıcak su, tozşeker, tuz ve limon suyunu ekleyip pişirin. Soğuyunca servis yapın.


Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri