Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı enginar dolması
Zeytinyağlı enginar dolması
Pratik Zeytinyağlı enginar dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 konserve enginar
150 gram arpacık soğan
2’şer patates, havuç
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 limonun suyu
1 su bardağı su
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanışı: Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp soğan, havuç ve patatesleri ilave edin. Sebzeler hafif yumuşayana kadar sote edin. Kalan zeytinyağını, tuz, şeker, un, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyla karıştırın. Enginarların içine sotelediğiniz sebzeleri doldurup geniş tabanlı bir tencereye dizin. Üzerlerine ve çevresine zeytinyağlı karışımı gezdirerek dökün. Dereotunu serpip kapağını kapatın ve orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın.


Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep'in tadına doyulmaz yemeklerinden biri. Özellikle kış aylarında bu çorbayı mutlaka denemeli, sofranıza renk katmalısınız.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri