Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu pazı sarma
Tavuklu pazı sarma
Pratik Tavuklu pazı sarma Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
500 gram tavuk göğüs eti
3 demet pazı yaprağı
2 soğan, 2 domates
1 demet nane, 1 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Maydanoz ve naneyi kıyın. Kavuk eti, soğan ve haşlanmış pirinç, domates, nane, maydanozu tuz ve karabiber ekleyip bir kapta karıştırın. Pazı yapraklarını tuzlu suda hafif haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzgece alın. Yaprakların damarlı kısımlarını kesip düz zemine açın. Üzerlerine iç malzemeden bir miktar yerleştirip sarın. Tencerenin dibine birkaç pazı yaprağı serip hazırladığınız sarmaları tencereye yan yana dizin. Üzerine su ve yağ ilave ederek 30 dakika pişirin. Yoğurt eşliğinde servis yapın.


Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri