Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soğani
Soğani
Pratik Soğani Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 iri soğan
250 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1.5 çorba kaşığı domates salçası
karabiber
toz kırmızıbiber
1 su bardağı taze sumak
1 su bardağı sıcak su
nane, kekik, kimyon, tuz

Hazırlanışı: Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın. Hafif sıkıp katlarını ayırın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Tavada tereyağını ve sıvıyağı kızdırın. Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin. Sumak suyunu ekleyin. Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.


Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç, salataların vazgeçilmez sosu balzamik sosun tarifini verdi. Bu sostan vazgeçemeyeceksiniz...

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri