Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazı ve lahana sarması
Pazı ve lahana sarması
Pratik Pazı ve lahana sarması Tarifi

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler: (4 kişilik)
8 adet lahana yaprağı(haşlanmış)
8 adet pazı yaprağı (haşlanmış)
50 gr pirinç
100 gr kuzu döş kıyma
1 adet havuç
1 adet dolmalık biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tuz
1 adet defne yaprağı
5 adet tane karabiber
yarım çorba kaşığı salça
yarım çorba kaşığı un
3 bardak su

İçin hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde kıyma, pirinç, kıyılmış soğan, doğranmış domates, salça, tuz ve baharatlar da ilave edilir. Sonra bir miktar su konulup karıştırılır. Böylece dolmanın içi hazırlanmış olur.

Sosun hazırlanışı: Başka bir kapta, sırasıyla soğan, tane karabiber, defne yaprağı, havuç, dolmalık biberleri sotelenir, salçası eklenerek bir miktar un ilave edildikten sonra suyu konulur, tuzu ve baharatlarını eklenerek kaynamaya bırakılır.

Önceden hazırlanan lahama ve pazı yaprakları sarılarak tencereye dizilir. Önceden hazırladığımız sosu dolmalarımızın üzerini örtecek şekilde süzdürüp dolmaların üzerine dökülür. 35-40 dakika pişirdikten sonra servis edilir.


 


Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri