Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazı ve lahana sarması
Pazı ve lahana sarması
Pratik Pazı ve lahana sarması Tarifi

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler: (4 kişilik)
8 adet lahana yaprağı(haşlanmış)
8 adet pazı yaprağı (haşlanmış)
50 gr pirinç
100 gr kuzu döş kıyma
1 adet havuç
1 adet dolmalık biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tuz
1 adet defne yaprağı
5 adet tane karabiber
yarım çorba kaşığı salça
yarım çorba kaşığı un
3 bardak su

İçin hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde kıyma, pirinç, kıyılmış soğan, doğranmış domates, salça, tuz ve baharatlar da ilave edilir. Sonra bir miktar su konulup karıştırılır. Böylece dolmanın içi hazırlanmış olur.

Sosun hazırlanışı: Başka bir kapta, sırasıyla soğan, tane karabiber, defne yaprağı, havuç, dolmalık biberleri sotelenir, salçası eklenerek bir miktar un ilave edildikten sonra suyu konulur, tuzu ve baharatlarını eklenerek kaynamaya bırakılır.

Önceden hazırlanan lahama ve pazı yaprakları sarılarak tencereye dizilir. Önceden hazırladığımız sosu dolmalarımızın üzerini örtecek şekilde süzdürüp dolmaların üzerine dökülür. 35-40 dakika pişirdikten sonra servis edilir.


 


Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elif Kılıç'tan farklı bir kek tarifi

Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri