Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan sarması
Patlıcan sarması
Pratik Patlıcan sarması Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1.5 kg kemerpatlıcanı
750 gram kıyma
1 yumurta
2 domates
2 dolmalık biber
1 çorba kaşığı tozşeker
1 dilim bayat ekmek
sıvıyağ, tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Kıyma, ekmek içi, karabiber ve tuzu bir kapta yoğurun. Patlıcan dilimlerinin içine kıymalı harcı paylaştırıp rulo sarın. Bir tepsiye dizip biberleri ekleyin. Üzerine tuz ve şekeri serpin. Domatesleri rendeleyip tüm malzemenin üzerine yayın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri