Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pırasa dolması
Pırasa dolması
Pratik Pırasa dolması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg kalın pırasa
2 adet soğan
250 gram kıyma
 4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım demet maydanoz
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Soğanları incecik kıyıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyma, yıkanmış pirinç, salça, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Soğuyan pırasa halkalarını birbirinden ayırın. İçlerine harç doldurup tencereye dizin. Üzerine su ve tereyağı ekleyin. Ocağa oturtup orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Dolmalar pişince yumurta sarısı ve limon suyunu bir kapta çırpın. Üzerine yemeğin suyundan biraz ekleyerek karıştırın. Karışımı pırasaların üzerine gezdirin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarifi


Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Soğanları soyup rendeleyin. Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmek içini ıslatıp elinizle sıkarak geniş bir kaba ufalayın.

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Yufkayı düz bir zemine serin. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpiştirin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri