Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Midye dolma
Midye dolma
Pratik Midye dolma Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
50 adet midye
1 kg soğan
bir buçuk su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı tozşeker
üç buçuk su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım demet kıyılmış dereotu

Hazırlanışı: Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun. Kuşüzümü, tarçın, dolma baharatı, tuz, tozşeker ve 2 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın. Dolmalık fıstığı sıvıyağda pembeleştirin. Harca ekleyerek demlenmeye bırakın. Midyeleri temizleyip, içlerini açın. Suyunu süzdürün. Harca dereotunu ilave edip, harmanlayın. Midyelerin içine çok sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Diğer midye kapağını üzerine kapatın. Düzgün şekilde tencereye dizip, üzerine bir tabak yerleştirin. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Midyeler suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapın.


Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri