Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lorlu pazı sarması
Lorlu pazı sarması
Pratik Lorlu pazı sarması Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 demet pazı
2 soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
30 gram tereyağı
yarım limonun suyu
1 su bardağı lor peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
2 kahve fincanı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane, tuz

Hazırlanışı: Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın. Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağı tavada ısıtıp soğanı hafif kavurun. Maydanozu kıyın. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir bardak kaynar tuzlu su ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar bekletin. Soğan, salça, nane, maydanoz, pulbiber, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın. Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin. İçlerini hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları yerleştirin. Üzerini porselen tabakla kapatıp 1 bardak süt dökün. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Soğuk veya ılık servis yapın.


Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri