Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Etli karışık dolma
Etli karışık dolma
Pratik Etli karışık dolma Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
500 gram kıyma
6 dolmalık biber
3 kabak, 7 domates
4 kahve fincanı pirinç
3 soğan
1.5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım demet kıyılmış dereotu
30 gram margarin
tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı: Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. 6 domatesin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın. 1 domatesi ince ince dilimleyin. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanları rendeleyip kıymaya ilave edin. Pirinç, dereotu, küp doğranmış domates, salça, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Biber, kabak ve domatesleri hazırladığınız karışımla doldurun. Biber ve domatesleri kapaklarıyla, kabakları ise domates dilimleriyle kapatın. Hepsini tencereye dizip tuz ve sıcak suyu ilave edin. Margarini küçük küçük doğrayıp dolmaların aralarına serpin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.


Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri