Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze börülce boranisi
Taze börülce boranisi
Pratik Taze börülce boranisi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram taze börülce
2 su bardağı diyet yoğurt (ya da kaymağı ve yağı alınmış yoğurt)
4 diş sarımsak
1 dilim light kepekli tost ekmeği
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz börülceyi geniş bir servis tabağına alın. Diğer taraftan, soyup ezdiğiniz sarımsakları yoğurdun içine aktarıp iyice çırpın. Tost ekmeklerinin sadece iç kısmınızı elinizle incecik ufalayıp yoğurdun içine katın. Sonra da sarımsaklı yoğurdu, servis tabağında bekleyen börülcenin üzerine yayın. En sonunda zeytinyağını börülcelerin üzerine gezdirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servise sunun. İsterseniz üzerini ince kıyılmış maydanoz ya da dereotuyla süsleyebilirsiniz.


 


Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri