Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze börülce boranisi
Taze börülce boranisi
Pratik Taze börülce boranisi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram taze börülce
2 su bardağı diyet yoğurt (ya da kaymağı ve yağı alınmış yoğurt)
4 diş sarımsak
1 dilim light kepekli tost ekmeği
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz börülceyi geniş bir servis tabağına alın. Diğer taraftan, soyup ezdiğiniz sarımsakları yoğurdun içine aktarıp iyice çırpın. Tost ekmeklerinin sadece iç kısmınızı elinizle incecik ufalayıp yoğurdun içine katın. Sonra da sarımsaklı yoğurdu, servis tabağında bekleyen börülcenin üzerine yayın. En sonunda zeytinyağını börülcelerin üzerine gezdirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servise sunun. İsterseniz üzerini ince kıyılmış maydanoz ya da dereotuyla süsleyebilirsiniz.


 


Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri