Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Semizotlu tavuk kapama
Semizotlu tavuk kapama
Pratik Semizotlu tavuk kapama Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet tavuk göğüs eti (yarım cm kalınlığında olacak şekilde dövüp, inceltin)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 diş dövülmüş sarımsak
1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 adet orta boy domates
½ demet semizotu
2 çorba kaşığı soya sosu

Hazırlanışı: Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin. Domatesleri rendeleyip, dolmalık kırmızı biberi ise tavla zarı şeklinde küp küp doğrayın. Bu arada orta boy bir teflon tencereye veya kapaklı bir tencereye sıvıyağı koyup kızdırın. Dövülmüş sarımsakları ve rende soğanı ekleyip 1 dakika kadar orta ısılı ateşte karıştırarak kavurun. Sonra da tavuk göğüslerinin her iki tarafını da kızgın tavada 4-5 dakika çevirerek kızartın. Hemen üzerine kırmızı biberleri ekleyip tuz ve karabiberi serpin. Ara sıra karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Rendelenmiş domateslerle beraber semizotu yapraklarını da tavukların üzerine aktarın. Tencere ya da tavanın kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika daha yemeği pişirip ocaktan alın. Soya sosunu sıcak yemeğin üzerine gezdirin. Karıştırarak ikram edin.


Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri