Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli mantar
Sebzeli mantar
Pratik Sebzeli mantar Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
400 gram mantar
yarım adet limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım çay bardağı tane mısır
yarım çay bardağı tane bezelye
1 adet kırmızı dolmalık biber

Hazırlanışı: Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Daha sonra mantarları bir süzgece alın ve suyunu süzün. Küçük bir tencereye aldığınız zeytinyağının üzerine mantarları ilave edin ve pişirin. Mantarların üzerine tane mısır ve bezelyeleri de ekleyin. Bu arada dolmalık biberin tohumlarını çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tüm sebzeleri iyice pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri