Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli patlıcan
Peynirli patlıcan
Pratik Peynirli patlıcan Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı: Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün. İrice doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, taze nane, tuz ve karabiberi patlıcanlarla karıştırın. Zeytinyağını üzerine gezdirip, bir fırın kabına aktarın. Üzerine, rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırın kabını alüminyum folyo ile kaplayın. 180 derece fırında 40 dakika pişirip, servis yapın.


Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri