Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli hafif börek
Peynirli hafif börek
Pratik Peynirli hafif börek Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
3 adet yufka
200 gram yağsız ve tuzsuz peynir
çeyrek demet maydanoz

Hazırlanışı: Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün. Ardından yufkaları üst üste dizin. Üzerine yine zeytinyağlı sudan sürün. Yufkaların yuvarlak kısımlarını kesip, kare şekli verin. Kare şeklindeki yufkalardan biraz daha küçük bir tepsi kullanın. Yağlanmış tepsiye yufkaları yerleştirin. Orta kısmına peynirli ve ince kıyılmış maydanozlu karışımı yayıp, tepsinin dışında kalan yufkaların uçlarını ortaya doğru mektup zarı üçgenleri gibi katlayın ve katladığınız yerlerden kesin. 4 üçgeni ortadan bir daha kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.


Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri