Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli hafif börek
Peynirli hafif börek
Pratik Peynirli hafif börek Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
3 adet yufka
200 gram yağsız ve tuzsuz peynir
çeyrek demet maydanoz

Hazırlanışı: Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün. Ardından yufkaları üst üste dizin. Üzerine yine zeytinyağlı sudan sürün. Yufkaların yuvarlak kısımlarını kesip, kare şekli verin. Kare şeklindeki yufkalardan biraz daha küçük bir tepsi kullanın. Yağlanmış tepsiye yufkaları yerleştirin. Orta kısmına peynirli ve ince kıyılmış maydanozlu karışımı yayıp, tepsinin dışında kalan yufkaların uçlarını ortaya doğru mektup zarı üçgenleri gibi katlayın ve katladığınız yerlerden kesin. 4 üçgeni ortadan bir daha kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.


Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri