Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lorlu imambayıldı
Lorlu imambayıldı
Pratik Lorlu imambayıldı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet küçük boy bostan patlıcan
3 adet soğan, 2 adet sivribiber
2 adet domates
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz
yarım demet maydanoz

Hazırlanışı: Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin. Dışına zarar vermeden içlerini oyup, çıkarın. Soğan ve biberleri ince ince kıyın. Domatesleri dilimler halinde  doğrayın. Patlıcanların oyulması ile çıkan içi, bir kapta doğranmış soğan, biber, domates, lor peyniri, kırmızıbiber ve tuzla iyice karıştırın. Karışımı, içi çıkarılmış patlıcanlara doldurup, kapaklı ve geniş bir tencereye aktarın. Kısık ateşte çok az su ile patlıcanları pişirin. İnce kıyılmış maydanozla servis yapın.

Aşçının notu: Arzuya göre, imambayıldıyı pişirirken, inmeye yakın 1 adet suni tatlandırıcıyı suda eriterek ilave edebilirsiniz.


Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Eresin Crown Hotel'in mutfak şefi Şerafettin Karadeniz'den çok özel bir tarif... Sunumu da bir o kadar iştah açıcı...

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri