Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı biberli tavuk
Kırmızı biberli tavuk
Pratik Kırmızı biberli tavuk Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
1 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
tuz, karabiber
1 adet közlenmiş konserve kırmızı biber
servis için: salata

Hazırlanışı: İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Ardından közlenmiş kırmızıbiberi üzerine koyup, rulo şeklinde sarın. Ruloyu iple veya kürdanla bağlayın. Izgarada pişirin. Dilimleyip servis tabağına aktarın. Salatayla servis yapın.


İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri