Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginarlı dil balığı
Enginarlı dil balığı
Pratik Enginarlı dil balığı Tarifi

Malzemeler: (4 kişilik)

600 gram dil balığı filetosu
1 kilogram enginar kalbi
8 adet orta boy patates
2 adet soğan
2 adet greyfurtun suyu
3 adet portakalın suyu
3 adet limonun suyu
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet fesleğen
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Yeşillikleri ayıklayıp yıkayın. İnce ince kıyın. Enginarları süzün. Tane karabiber, ince kıyılmış yeşillikler, meyva suları, enginar, tuz ve karabiberi soğanlara ekleyin. 100 ml. su ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Patatesleri 4er parçaya kesin. Enginarlarla birlikte servis tabağına koyun ve 1 saat soğumaya bırakın.

Kalan zeytinyağını kızdırın. Balık filetoların her iki taraflarını kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumuş sebzelerin yanında servis yapın.

Korkusuz öğünler Enginar ve balığın tek bir tabakta buluşarak oluşturduğu sağlıklı ve hafif bir yemeğin ardından, kaloriyi dert etmeden ağız tadıyla, vanilyalı ve ananslı bir tatlı yemenin keyfini yaşayın.


Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri