Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva tatlısı
Ayva tatlısı
Pratik Ayva tatlısı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet ayva
3 çay bardağı su
3 adet karanfil
4 adet suni tatlandırıcı
üzerine: hindistancevizi ve ceviz içi

Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın. Üzerine 2 çay bardağı su ve karanfil ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Bu arada 1 çay bardağı suda tatlandırıcıları iyice eritin ve ayvaların üzerine dökün. Kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirin ve soğutun. Soğuyan ayvaları kaşık yardımıyla ezip servis tabağına alın. Üzerini hindistancevizi ve ceviz içiyle süsleyip servis yapın.


Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri