Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tonbalığı ezmesi
Tonbalığı ezmesi
Pratik Tonbalığı ezmesi Tarifi

Her porsiyonda 460 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

1 kutu (yaklaşık 200 gr yağsız) tonbalığı konservesi
1 küçük soğan veya 1 diş sarımsak
½ limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
250 gram krempeynir
2 yemek kaşığı maydanoz
tuz, taze çekilmiş karabiber
zeytin, limon dilimleri
içi boşaltılmış domates veya limon

Hazırlanışı: Ton balığı konservesinin suyu iyice süzülür. Küçük doğranmış soğan veya ezilmiş sarımsak, limon kabuğu, tuz, karabiber, limon suyu ve krempeynir eklenip iyice karıştırılır. İçi boşaltılmış domates veya limon içine bu karışım paylaştırılır. Üzeri maydanoz ve zeytin ile süslenip servis yapılır.
Not: Bu karışımı kaselerde servis yapabileceğiniz  gibi portakal veya greyfurt kabuklarında ya da tost ekmeğine sürerek de sunabilirsiniz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri