Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze suyu
Sebze suyu
Pratik Sebze suyu Tarifi

Tümünde 613 Kkal
Malzemeler: 1.5 litre için

4 yemek kaşığı margarin
1 orta boy soğan
4 orta boy havuç
3 yemek kaşığı kereviz rendesi
1 büyük şalgam
7+1/2 su bardağı sıcak su
6 tane karabiber
tuz
2 diş sarımsak
8 sap maydanoz
2 defne yaprağı

Hazırlanışı: Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir. Soğanlar yumuşayınca sıcak su, tuz, sarımsak ve bir tülbent torbaya konmuş tane karabiber, maydanoz ve defne yaprağı eklenir. Ateş yükseltilerek ve karıştırılarak kaynatılır. Kaynayınca ateş kısılıp arasıra karıştırarak 45 dakika daha pişirilir. Pişince tencere ateşten alınıp suyu süzülür. Sebzeler de kevgirden geçirilir veya mutfak robotunda püre haline getirilir. Püre ve suyu birbirine katılıp soğutulduktan sonra buzdolabına kaldırılır. Gerektiğinde kullanılır. Bozdolabında 5 gün kadar derin dondurucuda ise 3 ay bekleyebilir. Çeşitli çorba ve yemeklerde kullanılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri