Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaşarpeynirli omlet
Kaşarpeynirli omlet
Pratik Kaşarpeynirli omlet Tarifi

Her porsiyonda 452 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

8 yumurta
200 gram kaşarpeyniri rendesi
4 çay kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı maydanoz

Hazırlanışı: Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır. Tavaya her seferinde 1 çay kaşığı tereyağı konarak kızdırılır ve yumurta karışımı dörde bölünerek tavaya bir kepçe ile dökülür ve tavanın ağzı kapatılarak omlet pişirilir. Pişen omletin içine kaşarpeyniri rendesinin ¼’i konarak omlet ile yandan peynirin üzerine bohça gibi kapanır ve servis tabağına alınır. Diğerleri de aynı şekilde pişirilip servis tabağına konarak üzerlerine maydanoz serpilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri