Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elma havuç keki
Elma havuç keki
Pratik Elma havuç keki Tarifi

Her dilimde: 171 Kkal
Malzemeler: 16 dilim
1 su bardağı (200 gr) kepekli un
1 paket kabartma tozu
100 gr margarin
1 çay kaşığı tarçın
½ su bardağı (100 gr) çekilmiş ceviz
100 gr kuru üzüm
250 gr elma
100 gr havuç
1 portakal kabuğunun rendesi
2 büyük yumurta
4 yemek kaşığı portakal suyu

Hazırlanışı: 900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir. Yumurtalar ve portakal suyu eklenip iyice karıştırılır. Daha sonra ceviz, üzüm, rendelenmiş havuç ve elmalar konup karıştırılarak pütürsüz bir hamur haline getirilir. Bu karışım kalıba boşaltılır. 45-50 dakika pişirilir. Kalıptan çıkartılıp soğuduktan sonra servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul

 


900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri