Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Armut ve şeftalili turta
Armut ve şeftalili turta
Pratik Armut ve şeftalili turta Tarifi

Her porsiyonda: 327 Kkal
Malzemeler: 6 kişilik

Hamuru için: ½ su bardağı (100 gr) un
1 kahve fincanı (50 gr) margarin
½ su bardağı (100 gr) dövülmüş ceviz
1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı tatlandırıcı
harcı için: 400 gr şeftali
4 iri armut
portakal kabuğu rendesi
1 fincan su

Hazırlanışı: Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır. Ayrı bir kapta un ve margarin, kıyılmış ceviz, portakal kabuğu rendesi tatlandırıcı ve yeteri kadar portakal suyu ile konarak yoğrulur ve bir hamur haline getirilir. Bu hamur turta kalıbından biraz daha büyük açılır ve merdane üstüne alınarak kalıbın üzerine kapatılır. Kenardaki fazla hamur bıçakla kesilir. Hamur kalıbın kenarlarına bastırılarak ya da alta döndürerek yapıştırılır. Fazla hamur parçaları yaprak ve çiçek biçimi verilerek ve biraz ısıtılarak kapak hamurunun üstüne yapıştırılır. Biraz süt serpilip fırına verilir. Yaklaşık 30 dakika üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri