Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişneli ekmek tatlısı
Vişneli ekmek tatlısı
Pratik Vişneli ekmek tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
8 dilim bayat tost ekmeği
1 kase dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
kreması için: bir buçuk su bardağı süt
5 çorba kaşığı tozşeker
iki buçuk çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
fındık büyüklüğünde margarin

Hazırlanışı: Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın. Servis tabağına dizin. Üzerlerine vişne suyunu gezdirin. Ekmeklerin vişne suyunu çekmesini bekleyin. Diğer tarafta kremayı hazırlayın. Bunun için süte tozşeker, un, yumurta, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. İyice çırpın. Koyu bir krema elde edin. Kremayı ocaktan alırken, margarini ekleyin. 4 ekmeğin üzerine kremadan sürün. Vişne taneleri koyup, kalan 4 ekmeği üzerine kapatın. En üste de krema sürüp, vişne taneleri dizin. Soğuyunca servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri