Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sıcak çikolata soslu tatlı
Sıcak çikolata soslu tatlı
Pratik Sıcak çikolata soslu tatlı Tarifi

Malzemeler: 3-4 kişilik
150 gram ince kıyılmış bitter çikolata
yarım su bardağı süt
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
sıcak çikolata sosu için:
185 gram ince kıyılmış bitter çikolata
yarım su bardağı krema

Hazırlanışı: Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin. Ayrı bir kapta margarin ve tozşekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ve karıştırarak, ekleyin. Eritilmiş çikolatalı karışımı ilave edin. Karıştırdıktan sonra vanilya ve cevizleri ekleyin. Başka bir kapta ise yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Karışımı yağlanmış küçük kalıpların içine doldurun. Bu kalıpları içi sıcak su dolu bir fırın tepsisine dizin. Küçük kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar bekletin ve tatlıları kalıbın içinden çıkarın. Sıcak çikolata sosu için çikolata ve kremayı bir tencereye alın. Kabı içi sıcak su dolu bir kabın içine oturtun. Karıştırarak, çikolatayı eritin. Karışım yumuşak bir kıvam aldığında servis tabağına aldığınız tatlının üzerine sosu gezdirin. Bekletmeden servis yapın.

Kaynak: Sofra


Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri