Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zencefilli ve barbunyalı kuzu
Zencefilli ve barbunyalı kuzu
Pratik Zencefilli ve barbunyalı kuzu Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
800 gram kuşbaşı kuzu eti
800 gram haşlanmış barbunya
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 adet dolmalık biber
2 adet renkli süs biberi
2 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı salça
1 buçuk litre et suyu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı mısırözü yağı
tuz

Hazırlanışı: Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı, iri küp ya da şerit doğranmış biberleri, kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve ince doğranmış domatesleri ekleyerek bir süre daha kavurun. Barbunyayı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra salça, zencefil, et suyu ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakın. İlk kaynamadaki köpüğü, yemeğin üzerinden kevgir yardımıyla alın. 20-25 dakika kaynadıktan sonra servis yapın.


Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Zeynep Hanım'dan lezzetli bir ıspanak yemeği tarifi. Mutlaka deneyin...

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatıp tuz ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri