Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saray Kebabı
Saray Kebabı
Pratik Saray Kebabı Tarifi

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler:  
200 gram kuşbaşı dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti)
100 gram kültür mantarı
50 gram krema
100 gram tereyağı
orta boy yarım baş soğan
yarım limon
arzu edilen miktarda da tuz ve karabiber

Hazırlanışı: Kültür mantarını, yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletin. Mantarları dörde bölüm tencereye alın. Suyunu çekene kadar pişirin.  Ayrı bir tencerede tereyağını kızdırın, soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar pişirin. Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın, daha sonra tencerenin içine dökün. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın       


Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri