Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nev-i diğer
Nev-i diğer
Pratik Nev-i diğer Tarifi

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Malzemeler:
200 gr kuşbaşı dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti) 
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
150 gram ıspanak (haşlanmış püre haline gelmiş)
arzu edilen miktarda tuz ve karabiber
beşamel sos için: 1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
çeyrek limon
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri  
 
Hazırlanışı: Tencereye yağı ilave edip kızdırdıktan sonra eti ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra havucu ilave edip 10 dakika daha soteleyin. Suyu, patatesi, tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın. Diğer tarafta ıspanağı haşlayıp suyunu süzdükten sonra mikserden geçirin püre haline getirin. Beşamel sos için, tencereye yağı koyun. Yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırıp, akına limon suyu ilave edin. Bunu, tenceredeki karışıma ilave edip karıştırın. Tuzunu da ekledikten sonra 10 dakika pişirin. Ispanak püresini beşamel sosla harmanlayın. Ocaktaki yemekle, ıspanaklı beşamel sosu harmanlayıp tepsiye yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına atın. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 


Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri