Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaburga dolması
Kaburga dolması
Pratik Kaburga dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram üst perdesi alınmış kaburga
50 gram tuzsuz badem
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gram kuşbaşı et
bir buçuk su bardağı sıcak su
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, yenibahar

Hazırlanışı: Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurduktan sonra kenara alın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye alıp kuşbaşı etleri kavurun. Üzerine pirinç ve bademi ekleyip kavurmaya devam edin. Su, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Pirinçler hafifçe sulu kalacak şekilde pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edip soğumaya bırakın. Kaburga etinin kenarındaki zarı elinizle ayrının. İçine pilavı doldurup dikin. Fırında benmari usulü 6-8 saat pişirin. İpi çıkardıktan sonra servis yapın.

Benmari usulü pişirme: Sıcak su dolu büyük bir kabın içine, pişirilecek malzemenin bulunduğu daha küçük bir kabın yerleştirilmesiyle yapılan bir tür pişirme yöntemi.


Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri