Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fıstıklı kaymaklı cezerye
Fıstıklı kaymaklı cezerye
Pratik Fıstıklı kaymaklı cezerye Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
4 adet orta boy havuç
3 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
yarım su bardağı ceviz
yarım su bardağı tuzsuz antepfıstığı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
250 gram kaymak

Hazırlanışı: Havuçları rendeleyip üzerine tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa koyup 5 dakika pişirin ve altını kapatın. Un ve nişastası içine katıp macun kıvamına getirin. Ceviz ve antep fıstığını irice çekip üzerine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra düz bir zemine koyup elinizle bastırarak açın. Soğuduktan sonra 3 parmak eninde kareler şeklinde kesin. Her parçanın içine 1 çorba kaşığı kaymak koyup kürdanla tutturduktan sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri