Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında et
Fırında et
Pratik Fırında et Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu eti
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 tatlı kaşığı salça
tuz

Hazırlanışı: Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın ayarını kısıp ateşe getirip et yumuşayana kadar pişirin. Eti bir fırın tepsisine aktarın. Yoğurt, margarin ve salçayı karıştırıp üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Kaynak: Sofra


Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri