Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekşili köfte
Ekşili köfte
Pratik Ekşili köfte Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gram kıyma
yarım demet maydanoz
1 adet küçük boy havuç
5 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın. Bir kasede kıyma, maydanoz yaprağı, tuz, karabiber ve pirinci yoğurun. Fındık büyüklüğünde yaptığınız köfteleri una bulayın. Bir süzgece alıp, sallayarak fazla unu silkeleyin. Kaynayan sebzeli suya tuz ekleyip, köfteleri atın. Köfteler piştikten sonra tencereden aldığınız 1 çay bardağı suya limon suyunu ekleyin. Karıştırıp kaynayan yemeğe yavaş yavaş ilave edin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra servis yapın.


İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri