Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dilber dudağı
Dilber dudağı
Pratik Dilber dudağı Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
yarım limonun suyu
125 gram margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı bütün ceviz
üzeri için: 125 gram tereyağı
şerbeti için: 7 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru önce 5 eşit parçaya bölün. Sonra her parçayı yeniden 10’a bölün. Böldüğünüz parçaların hepsini merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 parçayı üst üste koyup merdane ile tekrar açın. Bir su bardağının ağzı ile yufkadan parçalar çıkartın. Her parçanın içine yarım ceviz koyup yarım ay şeklinde kapatın. Diğer 4 parça hamuru da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tereyağını eritip tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişip soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ılınmaya bırakın. Şerbet ılıkken soğuk tatlının üzerine gezdirip şerbeti çekmesi için 1 gece bekletin.

Kaynak: Sofra


Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri