Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayasofya kurabiyesi
Ayasofya kurabiyesi
Pratik Ayasofya kurabiyesi Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Hamur için: 250 gram bitkisel margarin

1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
5 su bardağı un
iç harcı için: 5 adet orta boy tatlı elma
½ su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
üzeri için: 1 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı: Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın. Unu azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. İç harcı için, elmaları soyup rendeleyin ve bir tencereye aktarın. Toz şekeri ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, tarçın, kuru üzüm ve ceviz içini ilave edin. Karıştırıp ılınmaya bırakın. Diğer taraftan hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane (yarım santim inceliğinde) ile açarak inceltin. Ucu tırtık kurabiye kalıbı ile veya geniş bir su bardağı ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar hazırlayın. Hamurların içine birer yemek kaşığı iç malzemeden ilave edip uçlarından başlayarak yuvarlayıp, rulo şeklinde sarın. Sonra da uç kısımlarını birleştirip ay çöreği şekli verin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp kurabiyeleri yerleştirin. 180 derece alt-üst konuma ayarlı ve 5 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif sararıncaya kadar 20 dakika daha pişirip çıkarın. Ilınınca üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri serpip servis tabağına alın. Ilık olarak servis yapın.


Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri